Τα τμήματα και οι δράσεις μας!

Βρέφη

Από την ηλικία των 12 μηνών, μέσα από το αισθητηριακό παιχνίδι, τα παιδιά κατακτούν αβίαστα δεξιότητες, που σε εμάς τους ενηλίκους μοιάζουν αυτονόητες, αλλά αποτελούν βασικό στάδιο της ανάπτυξής τους. Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, κινούνται, μαθαίνουν κι εξοικειώνονται με έναν κόσμο φτιαγμένο για μεγάλους που έρχεται έτσι στα μέτρα τους. Κι όλα αυτά παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Νήπια

Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας, από 2 έως 5 ετών, στα ελληνικά αλλά και αγγλικά. Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην αισθητηριακή ενσυναίσθηση και ολοκλήρωση των μικρών παιδιών. Στόχος είναι να γνωρίσουν και να μάθουν συναισθήματα, χρώματα και γεύσεις μέσα από το βιωματικό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις. Στόχος επίσης είναι και η γνωριμία με μια ξένη γλώσσα.

Οι δραστηριότητες είναι ωριαίες, ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων (ναι, συχνά συμπεριλαμβάνονται κι αυτοί στην ενασχόλησή μας) και να μην κουράζονται. Τα παιδιά σε όλα τα σετ δραστηριοτήτων ξεκινάνε με «κύκλο γνωριμίας» (circle time), αφηγούνται τα νέα της ημέρας και συνεχίζουν με παιχνίδι ονομάτων, ώστε να αισθανθούν πιο οικεία με το περιβάλλον και τα καινούργια πρόσωπα γύρω τους.

Πολύ σημαντική επίσης είναι και η αφήγηση παραμυθιών, πάντα πολύ προσεκτικά διαλεγμένων, τα οποία πραγματεύονται ποικίλα θέματα, χρησιμοποιώντας παράλληλα άλλοτε βοηθητικό υλικό (props) και άλλοτε σκετσάκια. Οι γονείς και κηδεμόνες των μικρών μας φίλων είτε θα μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες μέσα στην αίθουσα είτε να χαλαρώνουν στην αίθουσα αναμονής.

Messy/sensory play

Αισθητηριακό παιχνίδι, που χρησιμοποιώντας νέα υλικά, ενισχύει τη φυσική περιέργεια των παιδιών, ασκεί λεπτή κι αδρή κινητικότητα επιτρέποντας στο παιδί να λερωθεί χωρίς τύψεις.

Δραστηριότητες στα Αγγλικά

Λεξούλες, τραγουδάκια, αγγλικά βιβλία με εικόνες. Μέσω της μίμησης τα μικρά παιδιά απορροφούν μια ξένη γλώσσα, σαν να είναι η μητρική τους.

Μουσικοκινητική αγωγή

Η Μουσικοκινητική αποτελεί μέσο έκφρασης των συναισθημάτων. Το παιδί λαμβάνει ερεθίσματα μέσα από τη μελωδία, το ρυθμό και το τραγούδι, ενώ παράλληλα συνδέεται συναισθηματικά με το περιβάλλον του. Πρόκειται για ένα μέσο διασκέδασης και συναισθηματικής εξερεύνησης του εαυτού του. Η Μουσικοκινητική αγωγή στη Χρυσή Σφαίρα απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως και 5 ετών.

Αφήγηση παραμυθιού

Μέσα από προσεκτικά επιλεγμένα παραμύθια τα παιδιά εισέρχονται σε έναν κόσμο μαγικό, που συχνά περιλαμβάνει και δράση.

Χειροτεχνίες-Ζωγραφική

Επιστρατεύεται η λεπτή κινητικότητα με όπλα της ψαλιδάκια, χρώματα και μύρια άλλα, για να δημιουργήσουμε μικρά καλλιτεχνήματα.

Θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω των συναισθημάτων μας. Τα παιδιά μέσα από αυτό σκέφτονται, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν, παίζουν και χαίρονται μέσα από ένα δρώμενο που έχει έναυσμα διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα παραμύθι, μια παράσταση, μια φωτογραφία. Μέσα από την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό τα παιδιά εκδηλώνουν συναισθήματα και ανάγκες. Το θεατρικό παιχνίδι στη Χρυσή Σφαίρα απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως και 12 ετών.

Δημοτικό-Γυμνάσιο

Η μελέτη των θεωρητικών μαθημάτων εποπτεύεται από φιλόλογο και των θετικών από μαθηματικό. Έτσι οι μαθητές μας δεν μελετούν μόνο, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τα μαθήματα της επόμενης μέρας, αλλά καλύπτουν απορίες και εμπεδώνουν τα μαθήματά τους. Επιπλέον επιμέρους εκπαιδευτικοί όμιλοι και καλλιτεχνικές δράσεις δίνουν διέξοδο στη δημιουργικότητα και τη φιλομάθεια των παιδιών, ενισχύοντας ολόπλευρα την παιδεία τους.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Καθημερινή μελέτη με εποπτεία από φιλόλογο και μαθηματικό.

Θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω των συναισθημάτων μας. Τα παιδιά μέσα από αυτό σκέφτονται, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν, παίζουν και χαίρονται μέσα από ένα δρώμενο που έχει έναυσμα διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα παραμύθι, μια παράσταση, μια φωτογραφία. Μέσα από την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό τα παιδιά εκδηλώνουν συναισθήματα και ανάγκες. Το θεατρικό παιχνίδι στη Χρυσή Σφαίρα απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως και 12 ετών.

Δημιουργική γραφή

Τα παιδιά εκφράζονται γραπτώς, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, ακολουθώντας όμως κανόνες συγγραφής.

Σεμινάριο φιλολογικής επιμέλειας κειμένων

Μέσω της διόρθωσης κειμένου επιτυγχάνεται η αυτοβελτίωση.

Σεμινάρια ορθογραφίας και ορθής χρήσης του λόγου για παιδιά και ενηλίκους

Γραμματικά και συντακτικά λάθη∙ αυτή η μάστιγα!

Γυμνάσιο

Τμήμα θεωρητικών μαθημάτων, όπου η μελέτη γίνεται υπό την εποπτεία φιλολόγου. Τμήμα θετικών μαθημάτων, με εποπτευόμενη από μαθηματικό μελέτη.

Λέσχη φιλαναγνωσίας

Η αγάπη για τη λογοτεχνία καλλιεργείται από μικρή ηλικία, μέσω ανάγνωσης και συζήτησης επί λογοτεχνικών κειμένων, συχνά από λογοτέχνες.

Σεμινάρια εικαστικών

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της Τέχνης.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ευκαιρία για πρακτική κι απόκτηση άνεσης στην ελληνική γλώσσα

ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Προετοιμασία για τις εξετάσεις των Πρότυπων Γυμνασίων

Ενήλικοι

Κάθε χρόνο δημιουργούνται όμιλοι ανάλογα με τις επιθυμίες των φίλων μας.
Σταθερά υπάρχει ο λογοτεχνικός όμιλος.

ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Φέτος μελετήσαμε Καβάφη και Παπαδιαμάντη. Την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε με Σεφέρη.